Hvorfor og hvad på Hessellund sø-camping

Konceptet
I gennem årene har jeg fået mange forskellige reaktioner på Hessellund arrangementerne men heldigvis langt overvejende positive. Det har specielt været fleksibiliteten i programmet der har været rost, - at man har kunnet rumme og bidrage med noget, til næsten hvem som helst der deltager. Det er også det der har været med til at gøre arrangementet attraktivt for mig, at man aldrig ved hvem der dukker op denne dag. Det har været træt udseende bedsteforældre med en håndfuld aktive børn, det har også været tre tolvårige piger der mødte op med deres mødre og gerne ville lave et par spinnere – bare uden kroge (øreringe), eller gennem solide stedkendte fiskere og i ny og næ et par koryfæer der stak hovedet indenom, mangfoldigheden har altid været behagelig stor.

Stedet
Hessellund camping er efter min mening ganske enkelt genialt for ørredfiskeren. Hvor ellers har man mulighed for tage på familieferie ved et af verdens absolut bedste havørredvande, med familien og uden væsentlige ofre for nogen dele af familien!
For vort eget vedkommende, så har vi begge været sommerhusbørn og trivedes fint med dette år ud og år ind. Det er bare anderledes når man kommer til et sommerhus en eller to uger hvert år. Alt for meget tid er gået med at ungerne "ser hinanden an", totalt anderledes end på campingpladsen, her har vi åbnet bildøren ved hoppepuderne og henter dem om aftenen. Altså - aktiviteterne er der, vandland, legepladser og alle mulige andre faciliteter og når så børnene er blevet trætte og er blevet puttet kan man gribe stangen og tage et par timers seriøst havørredfiskeri ved åen. Genialt hva´!

Fiskeriet
I området er der noget for de flestes smag, der er putt & take søer på pladsen og i lokalområdet. Silkeborg søerne ligger heller ikke langt væk hvis man er til medefiskeri. Hopper man i bilen er der heller ikke langt til Laksefiskeri i Skjern å.
Nu er det jo nok Havørredfiskeriet i Karup å der trækker i de fleste, her har pladsen et par stykker, gratis for pladsens gæster. Herudover kan man på stedet, købe fiskekort til flere klubstykker, både øvre, mellem og nedre Karup å.
Pladsens eget stykke kan nogle steder være velbesøgt men der er næsten altid mulighed for at finde et uforstyrret hjørne til en times fiskeri.

f-fisk1

Det er denne størrelse havørreder der findes i Åen også ved Hessellund. En over 1 meter veltrimmet hanfisk - billedkvaliteten skyldes at det er taget med en ericson første generations billedtelefon - beklager der var ikke andet med ved åen end sønens dengang sprit nye kamera-telefon.