Hjemmelavet and


and


Denne ægte "grimme ælling", startede som en ren joke men viste sig at være et regulært hit.


Tilbage i slutfirserne hvor jeg havde små børn, havde jeg været på Vorbasse marked og købt tre små sammensættelige ællinger. Problemet var bare at motoren kun kunne sidde på en måde og det gik den forkerte vej, så de blev primært brugt til at bombardere hunden med.

Jeg skulle noget modvilligt på geddetur med en Sjællands ven, i en nord Fynsk mose og skulle bruge et "hemmeligt" topagn. Jeg så "anden" på  gulvet og tænkte, -hva´faen-.

En helt masse kroge og tingel-tangel på, belastning i bunden der modsvarede flydeelementet også i tasken.


På turen og op af formiddagen hvor min ven var gået lidt kold, kom anden frem som motivations fremmer. Sjællænderen kuggede til ved første øjekast. Det er sgu lige årstiden! Hvordan skal den fiskes? Godt spørgsmål, de havde jeg ikke tænkt på, men jeg kendte jo da kravlenes bevægelses mønstre. Flintrede af sted i en retning og plumb, flintrende i en anden retning og plunb, de gav jo næsten sig selv, et langt træk med heftig indspinning i en retning og plumb, fem sekunder også gentage i en anden retning. Temmeligt meget lig "walking the dog" eller Jerk-bait fishing.

Heldet tilsmiler jo som bekendt en vis type personer, så allerede i demo-kastet rejser der sig en tryk bølge bag anden, og vupti er den væk. Modhug og gedden spræller.


Jeg kan ikke huske hvor mange gedder det blev til på anden, husker jeg ikke. Jeg fik nød tvungent lov til at fotografere den, før den forsvandt over Storebælt.