Det skarpe hjørne

 

 

 

Etik og menneskesyn

Denne artikel / side har intet med alder at gøre, den har noget at gøre med mange af de andre ting, vi går og gør og som gør livet lettere eller sværere for andre. I denne "vis for alt i verden personligt overskuds tid" er den kedelige bieffekt af dette udviste "overskud" (oftest et alibi for konfliktskyhed), at det indirekte bliver på andres bekostning.

Når nogen slipper afsted med en upassende optræden, er det som noget i retning af at en fodbold dommer går på banen uden kort, fløjte eller sort bog. Dårlig opførsel, der ikke bliver "straffet", er det samme som at det bliver belønnet (effektkov). Hvis vi så står og, udelukkende af egoistiske motiver, viser pseydo "overskud", er vi direkte medvirkende til at andre bliver bekræftiget i at denne adfærd er akceptabel.

Dette er selvfølgeligt ikke en større risiko situation, for det psykisk sunde menneske. Det forholder sig nok anderledes for dem der er disponeret for grandiositet eller er blevet overbekræftiget igennem for lang tid, ubegrundet.

 

Så selv om - - -

Uanset hvor uenig man er i et eller andet, fagligt, etisk, socialt, etcetera, så er der reelt altid en mulighed for at man selv har misforstået et eller andet.

Du kan tage fejl - du kan tage fejl- du kan tage fejl  - Hvis man vil forsøge at undgå fejl (tresspasing), er det en god ide, lige at gentage dette. Dette lærte nogle kristne nonner mig, for, dybest set er der jo nok ufred, misstemning, had, til at hvis vi igennem vort eksempel, kan mindske samme, er det vor pligt. Vi kan forsøge.

Men igen, der findes ikke perfekte eller helt korrekte mennesker, kun ditto intentioner.