Egne og modificerede woblere

For mig er det logisk, ikke at forsøge at lave kopier af Mepps spinnere eller Original Rapala, af den simple grund at de er forbandet svære at forbedre.

I stedet bruger jeg min energi på at lave eller modificere agn, der udvider grejets arbejdsområder. Det vil sige en Mepps lignende spinner der kaster lidt længere på grund af en tungere krop eller lettere ditto, der kan fiskes over høj grøde eller andet.

På samme måde med hensyn til de bedste af åwoblerne. Hvis man virkeligt kan sit kram og kan lave en Original Rapala der går som originalen, så gider man nok ikke bruge energi på det. Så vil man hellere lave relaterende woblere, altså woblere der lægger sig relativt tættere op af disse, men som udvidder eksempelvis rapalaens arbejdsområde.

Eksempelvis en der har en smule større bevægelser end Original Rapalaen til måske hurtugere opstrøms fiskeri. Nu er det uligt nemmere og hurtigere at modificere eksisterende woblere end at starte fra bunden af med at lave en ny. Derfor har jeg sideløbende med at jeg har snittet mine egne også modificeret på primært Original Rapala, alimindelig 5 cm. Nils-Master og den tilsvarende Palsa wobler. Det er utroligt hvad en lille vægt ekstra belastning kan gøre - hvis man vel at mærke ved hvor den skal placeres.

De fleste ved fra Rapala æskerne hvordan man kan justere sin wobler, ikke alene til højre og venstre men også hurtigere/skarpere og langsommere/roligere, disse justerings muligheder har deres naturlige og snævre begrænsninger. Derfor kan man eventuelt gen-justere woblerne, hvis man nu har løftet i frontøjet og fået nogle langsommere og mere slingrende bevægelser men så godt lige vil holde lidt igen på det. Så kan man placere et lille stykke belastning under woblerens bevægelses punkt og dermed rette op på den slingrende bevægelse men bevare de roligere ditto. Når det lykkes første gang skinner solen.

Jeg kan kun opfordre til at man prøver sig frem, belastning og sekundlim og ser hvad der sker. På et tidspunkt bliver man så hæderlig til det så man selv kan se, hvordan man udvidder arbejdsområdet.

 

woblere-skabet

Her hænger der lidt suplerings woblere, både hjemmelavede og modificerede, som dækker en del forskellige situationer ved åen. Problemet er så igen, at jo mere man ved - des større bliver ens krav til nøjagtigt "visse" egenskaber.

Den anden vej rundt, så er tilfredsstillelsen ved at se fisken med ens eget produkt i munden, uligt større end hvis det er et nyudpakket "micky-mouse piece of sh-t" fra fjernøsten.